Solduri de vanzare (via MyPoster)

04 iunie 2007

[pisicaverde] Re: Ce este LANDMARK FORUM ?

Eu cred ca toate aceste intrebari isi pot gasi raspunsul contactand direct landmarkul romanesc, recte Fundatia pentru Autocunoastere si Dezvoltare Personala, cu sediul in Bucuresti, bd. Titulescu 117, sector 1, r. c. 2/2000, CF 13175500, RO88BACX0000003029077000 / HVB Tiriac.

Acestea sunt informatii care se pot gasi pe net. Eu speram sa existe pe lista persoane care au insider information.

Orice cercetare va trebui sa inceapa aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Landmark_Forum

Aici veti afla despre structura organizatiei, aspecte financiare, subsidiarii, proiecte, notiuni de baza, semnificatia cuvintelor-cheie cu care se opereaza (racket, formula succesului, cerc vicios, posibilitate, inrolare etc). Si, desigur , chestiuni mai distractive, in genul contestarilor, acuzelor de structuri si proceduri sectante, brainwashing, implicatii religioase, secretomanie etc .

Aici http://www.rickross.com/reference/landmark/landmark222.html este site-ul lui Rick Cross, unui fervent sustinator anti-landmark, si transcriptul unui documentar interesant ("Voyage to the Land of the New Gurus") despre Landmark aici: http://www.rickross.com/reference/landmark/landmark221.html Tot de acolo puteti face download (prin bittorent) respectivului documentar. Filmul este manipulator, la randul lui, prin prezentarea destul de tendentioasa a faptelor, dar macar contrabalanseaza cele 2 filme pro-landmark care au circulat la un moment dat prin zona.

Mesaje interesante gasiti si in newsgroup-ul alt.fan.landmark, care poate fi citit online prin Google: http://groups.google.com/group/alt.fan.landmark/topics

Ma intreb daca exista vreo legatura intre denumirea forumului si notiunea de landmark in contextul francmasoneriei. Tot landmark se numeste si piramida de pe us dollar.

Din ce am inteles, cursul merita facut cel putin pentru ca se prezinta un mod nou (pentru majoritatea) de introspectie si de stabilire a unor cauzalitati, care sa permita indivizilor sa isi detecteze "erorile de functionare", cauzele lor si sa se "autorepare". Treaba asta e combinata cu un marketing subtil, sugerand o societate secreta. Dar hipnoza in masa prinde, ca orice hipnoza, numai daca te lasi in voia ei.

Voluntariatul ca justificare a serviciilor, existenta unor "nivele" ale cursantilor, termenii vehiculati (inrolare e doar unul din ei), ferestrele opace din salile de curs, voluntarii-"paznici" cu atitudine prietenoasa si ferma, solicitarea tuturor datelor tale personale, sesiunile distrugatoare de cate 10 ore / zi , atmosfera generala - conduc la o tensiune foarte concentrata, cu efect anihilarea personalitatii si opozitiei cursantului, pentru a permite recladirea acesteia, pe un teren ceva mai virgin, intr-o structura refacuta.

Restul (30%) este genul de texte si intalniri care prind bine la oameni cu insigne "slabeste acum/intreaba-ma cum", fanii herbalife si alte retele piramidale, vegetarienii fanatici si categorii cu porniri sectante native.


Inchei aici, nu inainte de a anunta faptul ca atacurile la persona sunt de evitat pe aceasta lista, in favoarea discutiilor la obiect, fara ingerinte emotionale. Ca urmare, antevorbitorii mei sunt acum useri "moderati", iar thread-ul cu acest titlu se opreste aici.

Numai bine,

Ciprian
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Primiti acest e-mail deoarece sunteti abonat la grupul PisicaVerde. Daca doriti sa renuntati la mesaje, va rugam sa trimiteti un e-mail la adresa pisicaverde-unsubscribe@googlegroups.com . Pentru mai multe optiuni, accesati pagina http://groups.google.com/group/pisicaverde/ .
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

4 comentarii:

Anonim spunea...

Cred ca ai uitat niste aspecte importante:

- "landmark" ca si cuvant nu are legatura cu masoneria mai mult decat are cuvantul organizatie. Landmark inseamna ... piatra de hotar si nimic mai mult.

- Landmark Forum ( LF) inseamna un curs de dezvoltare personala in care asculti niste conversatii, auzi despre niste distinctii .. SAU nuante. Unele atat de simple incat te uimesc, dar tot atat de aplicabile pe cat sunt de simple.

- un link mai documentat: http://en.wikipedia.org/wiki/Landmark_Education . Nici trecerea de la viziunea "pamantul este plat" la viziunea "pamantul este rotund" nu s-a facut cu controverse.

- daca totul ar fi asa cum descrii, atunci orice tehnica motivationala este o manipulare SI NU TREBUIE SA EXISTE! Pentru ca stresul este normal, sa mori din cauza iluziilor tale este normal, sa mori pentru ca tu crezi ca Doamne Doamne s-a hotarat sa te puna sa suferi este normal, sa traiesti la limita supravietuirii, sa te supui contextului si sa ai o viata dupa cum bate vantul este normal ... etc.

- Rick Cross n-a facut in viata lui Landmark. A fost doar la prezentari si atat. In rest .. s-a simtit dator sa comenteze despre ce nu cunoaste. Asa cum altii sunt experti in fotbal sau politica desi nu au jucat fotbal sau nu sunt politicieni, asa si RC. Asta-i tot. Tine de modul in care ne manifestam toti. Si eu sunt "experta" in politica interna romaneasca desi nu sunt politician. Dar este INTOTDEAUNA tentant sa comentezi ? PAi da .. din tribuna este foarte usor sa comentezi ce fac jucatorii! Dar daca esti in locul lor ?????

- Landmark Education Corporation ( LEC) are o tehnologie referitoare la shiftul paradigmelor. Complicat, nu ? Dar asa-i cu paradigmele astea!

- nimeni si nimic nu te obliga sa faci / aplici ceea ce descoperi in Landmark Forum. Nu te obliga nimeni sa faci asistenta / voluntariat. Nu te obliga NIMENI sa inviti oameni noi, nu te obliga nimeni sa povestesti ceva cu ceilalti.

- multi traineri specializati in NLP au fost in LF. OK. Apoi raman cu LF si modifica tot ce fac in NLP pentru ca transformarea paradigmelor propusa de LF este perceputa ca fiind corecta. Oare de ce ? Fie si numai pentru ca tehnologia LF este mai eficienta ? Uite un comentariu http://www.transformations.net.nz/trancescript/educated-commitment-the-purposes-of-nlp-training.html


- a inrola este ceva diferit de ceea ce spui tu. Nu ar strica sa te uiti in DEX. In link-ul de mai sus gasesti ideea de inrolare asa cum este in LF. Doar un exemplu: un sportiv de performanta isi inroleaza prietenii in tinta / lumea in care va evolua el. Acea lume este cea in care va fi campion. Si daca cei inrolati sunt atinsi, miscati si inspirati, vor vedea in sportiv un campion, adica asa cum este el. Si asta da putere viziunii sportivului si ... devine campion!

LEC nu-i nimic nou sub soare doar .. ca nu stim ca nu stim! Hahahaha .. pe bune!

Gandeste-te bine! Ai o posibilitate de a fi mai suplu decat esti, sa pierzi 5-10 kg. Te gandesti la asta de 1 an. Stii si cum se face: dieta plus exercitii. DAR NU FACI! Pana acum ai incercat toate variantele. Si azi esti un pic mai bine ca ieri, dar esti la fel ca ieri. Si te GANDESTI ca asta e, nu ai vointa sau tu NU ai timp si de asta nu poti sa ajungi la greutatea dorita. Ei bine, In LF descoperi ca buba este in alta parte. Si reactia este .. ooops. Si apoi faci pur si simplu. Asta-i tot! Sau e ca in SF: abatere de 1 grad!

Unknown spunea...

Roxana, ai scos in evidenta foarte bine ce inseamna LF. Pur si simplu nu mai este nimic de adaugat. Fiecare din noi traieste in felul lui LF. Eu am mers cu sotul sa facem LF pentru ca traiam cu speranta ca ce n-am reusit eu sa schimb la el in 10 ani va reusi sa faca LF, dar ...oops am constatat subit ca eu eram cea care avea nevoie de transformare, iar ca bonus am primit ca acelasi lucru gandea si el..;-). Nu e terapie de grup, nu este un alt curs in care inveti sa fii pozitv, pur si simplu in acest forum nu mai trebuie sa-ti iei notite cum sa-ti traiesti viata, ci chiar simti cum sa o traiesti. Este ca mersul pe bicicleta. Ca sa inveti pe bicicleta nu stai cu agenda in brate sa notezi cum sa mergi pe bicicleta, atunci cand vei simti vei merge indiferent cat va dura aceasta si interesant....nu uiti niciodata cum sa mergi.

mariusiionita spunea...

best regards to all,

eu tocmai am terminat LF.
as vrea sa discutam pe tema.
user-ul meu mess este mariusiionita.

Unknown spunea...

Minossota .. faina experienta!

Sincer, nu prea cred sa existe persoana care sa nu invete ceva din LF sau LEC ( adica ce au ei mai departe, cursul avansat, SELP, ILP etc)

Marius,

asteapta seminariile. acolo vei relua tot ce ai auzit in LF. Un singur sfat ... necerut, de altfel:

- sa nu faci ca mine ! Eu nu mi-am facut temele k lumea, n-am vorbit pana la ultimul seminar.

Asta inseamna sa-ti faci temele cat poti de bine, invingeti frica si iesi si vorbeste! Antrenamentul 1 la 1 este cel mai bun. Eu sunt in ILP acum si .. marai pentru ca am atat de multe de facut. Daca mi-as fi facut temele in seminarii era mai usor.

Asta e! Cu curaj inainte :P

Trimiteți un comentariu

Ce parere ai despre asta?